Filmer

Lukas Pappa Är Inte Kanin
Längd: 28,5 minuter
Tillverkningsår: 2008
Regi: Magnus Fredriksson
Manus: Magnus Fredriksson

När Lukas var liten försvann hans pappa spårlöst. Men när Rebecca, grannen från lägenheten mittemot, hittar spår som tyder på att Lukas pappa kanske är i livet, börjar ett sökande i en värld fylld av patriotiska superhjältar, ont planerande superskurkar och gigantiska stridsrobotar.
lukas


Kaisa & Harax2
Längd: 13x3 minuter
Tillverkningsår: under produktion
Regi: Magnus Fredriksson
Manus: Håkan Rudehill & Anton Raukola

Kaisa har dumpat sin gamla pojkvän eftersom han spenderade all tid meckande med sin snöskoter och hon har istället skaffat sig en robot, Harax2. Harax2 är en lite sliten robot som saknar självförtroende. Han känner sig annorlunda och har i ett försök att smälta in i faunan satt fast haröron på huvudet.
Kaisa & Harax


Den Blå Skon
Längd: 4,5 minuter
Tillverkningsår: 2006
Regi: Magnus Fredriksson
Manus: Anton Raukola & Håkan Rudehill

En man sitter i en båt på älven och fiskar. Med strömmen kommer en blå damsko flytande. Har den tillhört Andréa? Den polska bärplockerskan som flydde undan Blåbärs-kungens välde... Understödd av Blåbärskungens egen son, den poetiska veklingen Stig.
Den Blå Skon


Den Röda Skon
Längd: 4,5 minuter
Tillverkningsår: 2005
Regi: Magnus Fredriksson
Manus: Anton Raukola & Håkan Rudehill

En man sitter i en båt på älven och fiskar. Med strömmen kommer en röd damsko flytande. Har den tillhört landstingsrådet? Hon som invigde Elektronik-Bertils nya tillverkning av defibrillatorer för fältbruk... där kommunalrådet som vanligt fick göra skitjobbet... och där festen på bastuflotten efteråt spårade ur..?
Den Röda Skon


Sagan om Skade
Längd: 14,5 minuter
Tillverkningsår: 2004
Regi: Erling Johansson
Manus: Håkan Rudehill

En Romeo&Julia-story fritt hämtad ur Eddan, om jättedottern Skades olyckliga kärlek till den sköne asaguden Balder. Hon får dock istället havets gud, Njord. Det blir äktenskapsgräl och i förbifarten uppfinns den första skidan. En minimalistisk animation gjord på Erling Johanssons färgstarka bilder.
Sagan om Skade